Naha permukaan klep stainless steel ogé karat?

Naon stainless steel? Dina pamahaman seueur jalmi, "stainless steel" mangrupikeun waja anu moal keyeng, tapi seueur nasabah ngahasilkeun bintik karat nalika bintik karat coklat (bintik) némbongan dina permukaan klep stainless steel. Naon sababna? Klep stainless steel ngagaduhan kamampuan nolak oksidasi atmosfir-nyaéta, tahan karat, tapi ogé ngagaduhan kamampuan pikeun korosi dina medium anu ngandung asam, alkali, uyah-nyaéta tahan korosi. Nanging, ukuran kamampuan anti korosi na robih sareng komposisi kimia tina waja éta sorangan, kaayaan silih, kaayaan panggunaan sareng jinis médium lingkungan. Sapertos 304 pipa waja, dina hawa anu garing sareng bersih, éta ngagaduhan kamampuan anti korosi anu saé pisan, tapi nalika dipindahkeun ka daérah sisi laut, éta bakal gancang keyeng dina kabut laut anu ngandung seueur uyah; sareng 316 pipa waja nunjukkeun saé. Ku alatan éta, éta lain nanaon tina stainless steel, anu tahan ka korosi sareng karat dina lingkungan mana waé.
Klep stainless steel didasarkeun kana pilem oksida-euyeub kromium anu ipis, kuat, padet sareng stabil (pilem pelindung) anu dibentuk dina permukaan na pikeun nyegah resapan sareng oksidasi atom oksigén tina teras-terasan kéngingkeun kamampuan nolak karat. Sakali ku sababaraha alesan, pilem ieu teras-terasan musnah, atom oksigén dina hawa atanapi cairan bakal terus nyusup atanapi atom beusi dina logam bakal teras-terasan misah, ngabentuk oksida beusi leupas, sareng permukaan logam bakal teras dikurih. Aya seueur bentuk karusakan dina film permukaan ieu,
Aya sababaraha jinis klep stainless steel anu umum dina kahirupan sadidinten:
1. Beungeut klep stainless steel ngumpulkeun lebu atanapi partikel logam sanés anu ngandung unsur logam sanés. Dina hawa anu lembab, kondensat antara kantétan sareng stainless steel nyambungkeun dua kana batré mikro, anu ngamimitian Réaksi éléktrokimia, pilem pelindung rusak, disebat korosi éléktrokimia.
2. Jus zat organik (sapertos melon sareng sayuran, sup mie, sputum, sareng sajabana) taat kana permukaan klep stainless steel. Ku ayana cai sareng oksigén, éta ngabentuk asam organik, sareng asam organik bakal ngorotan permukaan logam kanggo waktos anu lami.
3. Beungeut klep stainless steel ngandung asam, alkali sareng zat uyah (sapertos cai alkali sareng percikan cai batu dina hiasan témbok), nyababkeun korosi lokal.
4. Dina hawa anu terkontaminasi (sapertos atmosfir anu ngandung seueur sulfida, karbon oksida, sareng oksida nitrogén), cai kentel bakal ngawangun asam sulfat, asam nitrat, sareng bintik cair asam asétat, nyababkeun korosi kimia. Kaayaan di luhur tiasa nyababkeun karusakan pilem pelindung permukaan stainless steel sareng nyababkeun karat.
Ku alatan éta, pikeun mastikeun yén permukaan logam permanén caang sareng henteu karat, kami nyarankeun:
1. Beungeut klep stainless steel hiasan kedah diberesihan sareng digosok remen kanggo miceun kantétan sareng ngaleungitkeun faktor éksternal anu nyababkeun modifikasi.

2. 316 klep stainless steel kedah dianggo di daérah sisi laut. Bahan 316 tiasa nolak korosi cai laut.

3. Komposisi kimia sababaraha pipa stainless steel dina pasaran henteu tiasa memenuhi standar nasional anu saluyu, sareng henteu tiasa nyumponan sarat tina 304 bahan. Ku alatan éta, éta ogé bakal ngakibatkeun karat, anu ngabutuhkeun pangguna pikeun taliti milih produk ti pabrik anu terpercaya. Konstruksi sareng titik-titik pangwangunan Pikeun nyegah goresan sareng caket polutan nalika konstruksi, klep stainless steel didamel dina kaayaan pilem. Nanging, ku nambihan waktos, résidu larutan némpelkeun saluyu sareng jaman panggunaan pilem. Saatos ngaluarkeun pilem saatos konstruksi, permukaanna kedah dikumbah, sareng alat-alat stainless steel khusus kedah dianggo. Nalika ngabersihkeun pakakas umum nganggo waja umum, éta kedah diberesihan pikeun nyegah pekat tina filing beusi. . Ati-ati kedah diperhatoskeun supados henteu ngamungkinkeun magnetisme anu kacida korosif sareng batu ubar beberesih méwah ngahubungi permukaan stainless steel. Upami aranjeunna kontak, éta kedah dikumbah langsung. Saatos konstruksi réngsé, anggo detérjen nétral sareng cai kanggo nyeuseuh semén, ngapung lebu, sareng sajabana anu napel na permukaan.

Dina kasimpulanana, klep stainless steel moal lengkep karat-buktina, sareng masih bakal keyeng dina kaayaan anu tangtu. Urang kedah masang, ngajaga, sareng ngalereskeun klep stainless steel saluyu sareng sarat, sareng nyobian ngendalikeun fenomena karat tina klep stainless steel dina kaayaan anu tangtu.


Pos waktos: Mei-02-2020